W usłudze cateringowej oferujemy

Przystawki zimneCena
Tradycyjny tatar wołowy

Tajemnicą naszego tatara jest doskonałe, świeżomielone mięso wołowe ogórek kiszony, podgrzybek marynowany, cebula, żółtko jaja oraz świeżo mielony pieprz i sól morska, a to wszystko skomponujesz samodzielnie tak jak lubisz
-
Szybowisko

czyli śledź na trzy sposoby Nasze trzy rodzaje śledzi, przyrządzane zgodnie z polskimi recepturami z różnych regionów.
Na talerzu znajdziesz śledzie na trzy sposoby, a mianowicie śledzia w oleju, śledzia w śmietanie oraz śledzia w pomidorach
-
Skandynawski przelot

czyli łosoś Gravlax Przystawka o skandynawskim rodowodzie przygotowywana przy użyciu fileta z łososia bez skóry w towarzystwie roszponki, rukoli, młodego szpinaku (typu baby) i cytryny
-
Domowy smalec

tradycyjny smalec z cebulą, jabłkiem według domowej receptury podawany z pieczywem i kiszonym ogórkiem
-
Przystawki gorąceCena
Krewetki w białym winie z natką pietruszki

krewetki przyrządzone w białym winie z czosnkiem, pietruszką, masłem i papryczką Piri Piri. Podane w emulsji winno-maślanej z grzanką
-
Trzy placki ziemniaczane

chrupiące placki ziemniaczane podane z kwaśną śmietaną
-
Kapitańskie placki ziemniaczane

trzy chrupiące placki ziemniaczane podane z łososiem Gravlax i kwaśną śmietaną
-
Omlet z warzywami

Klasyczny omlet w dwóch odsłonach do wyboru:

- z pieczarką, młodym szpinakiem (baby) i suszonymi pomidorami

- ze szpinakiem, polskim serem typu feta i świeżym pomidorem
-
Burgery LoftoweCena
Cheeseburger

tradycyjny kotlet wołowy, ser żółty, chips z boczku, sałata lodowa, plastry pomidora, czerwonej cebuli serwowane w bułce pszennej z sezamem - podawany z frytkami belgijskimi i sałatką coleslaw
-
Fishburger

porcja dorsza, sos tatarski, sałata lodowa, plastry pomidora, ogórka kiszonego oraz pieczarką marynowaną serwowane w bułce pszennej z sezamem - podawany z frytkami belgijskimi i sałatką coleslaw
-
SałatkiCena
Sałata z oscypkiem

i chrupiącym boczkiem roszponka / rukola / szpinak baby / pomidory cherry / winegret żurawinowy
-
Sałata z gęsią

i marynowaną gruszką roszponka / rukola / szpinak baby / suszona żurawina / winegret balsamiczny
-
Sałata z kurczakiem grillowanym

sałata rzymska / chips z boczku / pomidory cherry / jajko posche / dressing anchois
-
Sałata z łososiem

i grillowanymi warzywami warzywa grillowane / roszponka / rukola / szpinak baby /prażone pestki dyni /winegret limonkowo – miodowy
-
MakaronyCena
Spaghetti z borowikami

czosnek / papryczka piri piri / rukola / oliwa
-
Penne marinara

cukinia / kapar / czarna oliwka / czosnek / szpinak baby / pomidory pelati
-
Tagliatelle z kurczakiem

czosnek / tymianek / prawdziwek / suszony pomidor / śmietana
-
Dania główneCena
Kaczka pieczona w pomarańczach

kaczka pieczona w pomarańczach podana z ziemniakami opiekanymi, burakami karmelizowanymi oraz sosem żurawinowy
-
Śląska niedziela

Zraz wołowy podawane z kluskami śląskimi w towarzystwie modrej kapusty
-
Marzenie pilota

Żeberko duszone podawane kaszą gryczaną i surówka z ogórka kiszonego
-
Powrót do domu
Schabowy z kostką z ziemniakami z wody oraz kapusta zasmażana
-
Kurka w zieleni Kurczak nadziewany szpinakiem z fetą i suszonym pomidorem podawany z ziemniakami opiekanymi i warzywami czosnkowymi-
Wspomnienie Babci
Kartacze z mięsem i okrasą (2 sztuki)
-
Placek po węgiersku
Placek ziemniaczany podawany z gulaszem mięsnym z nutą kwaśnej śmietany
-
Micha pierogów

mix smaków 10 sztuk pierogów ręcznie lepionych taki jak się trafi (z cielęciną, z mięsem, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem i serem feta, z nadzieniem ruskim)
-
Specjalność LOFTU dla 6 osób

Deska mięs pieczonych i grillowanych: żebro, zraz wołowy, kartacz, boczek, biała kiełbasa, kotlet drobiowy panierowany, frytki, warzywa, kapusta zasmażana
-
Specjalność LOFTU dla 3 osób-
ZupyCena
Rosół z makaronem wywar mięsno-warzywnym sporządzany z drobiu i wołowiny, podawany z makaronem jajecznym typu nitki-
Tradycyjny żurek tradycyjna zupa z prawdziwego zakwasu mąki żytniej z gotowaną kiełbasą wieprzową i kawałkami boczku podawana z jajkiem na twardo oraz osobno z chrupiącym pieczywem-
Flaki sycąca zupa, na bazie bulionu z flaczków wołowych z liściem laurowym, zielem angielskim o intensywnym smaku i zapachu, podawana z porcją pieczywa-
Zupa gulaszowa rozgrzewająca zupa o nutach pomidorów i papryki z kawałkami mięsa ziemniakami, papryką, pomidorami, cebulą i marchwią-
RybyCena
Dorsz w sosie kaparowym z puree marchwiowo-imbirowe, brokuł z masłem czosnkowym-
Łosoś pieczony na duszonych porach z puree selerowym i marchewka baby-
Pstrąg z pieca z koprem i cytryną podawany z kaszą bulgur i marchewka baby oraz brokułem-
DeseryCena
Sernik z musem truskawkowym-
Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną-
Lody z gorącymi malinami-
Mini tort bezowy z owocami i kremem Mascarpone-
Torcik miodowy - Miodownik „Marlenka” -
Napoje gorąceCena
Kawa Cafe Latte Espresso z gorącym, spienionym mlekiem-
Kawa Vanilla Latte Cafe Latte z syropem waniliowym-
Kawa Caramel Latte Cafe Latte z syropem karmelowym-
Kawa Cappuccino Espresso z gorącym mlekiem i pianką-
Kawa Espresso Mocna, czarna kawa ok. 35 ml-
Kawa czarna Espresso z dodatkiem gorącej wody-
Kawa biała Espresso z dodatkiem gorącej wody i mleka-
Gorąca czekolada z czekolady 60% śmietanki i mleka-
Herbata czarna, czerwona, zielona, owocowa do wyboru-
Herbata lotników czarna z konfiturą różaną-