W usłudze cateringowej oferujemy
Przystawki zimne | Cena |
---|---|
Tradycyjny tatar wołowy Tajemnicą naszego tatara jest doskonałe, świeżomielone mięso wołowe ogórek kiszony, podgrzybek marynowany, cebula, żółtko jaja oraz świeżo mielony pieprz i sól morska, a to wszystko skomponujesz samodzielnie tak jak lubisz | - |
Szybowisko czyli śledź na trzy sposoby Nasze trzy rodzaje śledzi, przyrządzane zgodnie z polskimi recepturami z różnych regionów. Na talerzu znajdziesz śledzie na trzy sposoby, a mianowicie śledzia w oleju, śledzia w śmietanie oraz śledzia w pomidorach | - |
Skandynawski przelot czyli łosoś Gravlax Przystawka o skandynawskim rodowodzie przygotowywana przy użyciu fileta z łososia bez skóry w towarzystwie roszponki, rukoli, młodego szpinaku (typu baby) i cytryny | - |
Domowy smalec tradycyjny smalec z cebulą, jabłkiem według domowej receptury podawany z pieczywem i kiszonym ogórkiem | - |
Przystawki gorące | Cena |
---|---|
Krewetki w białym winie z natką pietruszki krewetki przyrządzone w białym winie z czosnkiem, pietruszką, masłem i papryczką Piri Piri. Podane w emulsji winno-maślanej z grzanką | - |
Trzy placki ziemniaczane chrupiące placki ziemniaczane podane z kwaśną śmietaną | - |
Kapitańskie placki ziemniaczane trzy chrupiące placki ziemniaczane podane z łososiem Gravlax i kwaśną śmietaną | - |
Omlet z warzywami Klasyczny omlet w dwóch odsłonach do wyboru: - z pieczarką, młodym szpinakiem (baby) i suszonymi pomidorami - ze szpinakiem, polskim serem typu feta i świeżym pomidorem | - |
Burgery Loftowe | Cena |
---|---|
Cheeseburger tradycyjny kotlet wołowy, ser żółty, chips z boczku, sałata lodowa, plastry pomidora, czerwonej cebuli serwowane w bułce pszennej z sezamem - podawany z frytkami belgijskimi i sałatką coleslaw | - |
Fishburger porcja dorsza, sos tatarski, sałata lodowa, plastry pomidora, ogórka kiszonego oraz pieczarką marynowaną serwowane w bułce pszennej z sezamem - podawany z frytkami belgijskimi i sałatką coleslaw | - |
Sałatki | Cena |
---|---|
Sałata z oscypkiem i chrupiącym boczkiem roszponka / rukola / szpinak baby / pomidory cherry / winegret żurawinowy | - |
Sałata z gęsią i marynowaną gruszką roszponka / rukola / szpinak baby / suszona żurawina / winegret balsamiczny | - |
Sałata z kurczakiem grillowanym sałata rzymska / chips z boczku / pomidory cherry / jajko posche / dressing anchois | - |
Sałata z łososiem i grillowanymi warzywami warzywa grillowane / roszponka / rukola / szpinak baby /prażone pestki dyni /winegret limonkowo – miodowy | - |
Makarony | Cena |
---|---|
Spaghetti z borowikami czosnek / papryczka piri piri / rukola / oliwa | - |
Penne marinara cukinia / kapar / czarna oliwka / czosnek / szpinak baby / pomidory pelati | - |
Tagliatelle z kurczakiem czosnek / tymianek / prawdziwek / suszony pomidor / śmietana | - |
Dania główne | Cena |
---|---|
Kaczka pieczona w pomarańczach kaczka pieczona w pomarańczach podana z ziemniakami opiekanymi, burakami karmelizowanymi oraz sosem żurawinowy | - |
Śląska niedziela Zraz wołowy podawane z kluskami śląskimi w towarzystwie modrej kapusty | - |
Marzenie pilota Żeberko duszone podawane kaszą gryczaną i surówka z ogórka kiszonego | - |
Powrót do domu Schabowy z kostką z ziemniakami z wody oraz kapusta zasmażana | - |
Kurka w zieleni Kurczak nadziewany szpinakiem z fetą i suszonym pomidorem podawany z ziemniakami opiekanymi i warzywami czosnkowymi | - |
Wspomnienie Babci Kartacze z mięsem i okrasą (2 sztuki) | - |
Placek po węgiersku Placek ziemniaczany podawany z gulaszem mięsnym z nutą kwaśnej śmietany | - |
Micha pierogów mix smaków 10 sztuk pierogów ręcznie lepionych taki jak się trafi (z cielęciną, z mięsem, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem i serem feta, z nadzieniem ruskim) | - |
Specjalność LOFTU dla 6 osób Deska mięs pieczonych i grillowanych: żebro, zraz wołowy, kartacz, boczek, biała kiełbasa, kotlet drobiowy panierowany, frytki, warzywa, kapusta zasmażana | - |
Specjalność LOFTU dla 3 osób | - |
Zupy | Cena |
---|---|
Rosół z makaronem wywar mięsno-warzywnym sporządzany z drobiu i wołowiny, podawany z makaronem jajecznym typu nitki | - |
Tradycyjny żurek tradycyjna zupa z prawdziwego zakwasu mąki żytniej z gotowaną kiełbasą wieprzową i kawałkami boczku podawana z jajkiem na twardo oraz osobno z chrupiącym pieczywem | - |
Flaki sycąca zupa, na bazie bulionu z flaczków wołowych z liściem laurowym, zielem angielskim o intensywnym smaku i zapachu, podawana z porcją pieczywa | - |
Zupa gulaszowa rozgrzewająca zupa o nutach pomidorów i papryki z kawałkami mięsa ziemniakami, papryką, pomidorami, cebulą i marchwią | - |
Ryby | Cena |
---|---|
Dorsz w sosie kaparowym z puree marchwiowo-imbirowe, brokuł z masłem czosnkowym | - |
Łosoś pieczony na duszonych porach z puree selerowym i marchewka baby | - |
Pstrąg z pieca z koprem i cytryną podawany z kaszą bulgur i marchewka baby oraz brokułem | - |
Desery | Cena |
---|---|
Sernik z musem truskawkowym | - |
Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną | - |
Lody z gorącymi malinami | - |
Mini tort bezowy z owocami i kremem Mascarpone | - |
Torcik miodowy - Miodownik „Marlenka” | - |
Napoje gorące | Cena |
---|---|
Kawa Cafe Latte Espresso z gorącym, spienionym mlekiem | - |
Kawa Vanilla Latte Cafe Latte z syropem waniliowym | - |
Kawa Caramel Latte Cafe Latte z syropem karmelowym | - |
Kawa Cappuccino Espresso z gorącym mlekiem i pianką | - |
Kawa Espresso Mocna, czarna kawa ok. 35 ml | - |
Kawa czarna Espresso z dodatkiem gorącej wody | - |
Kawa biała Espresso z dodatkiem gorącej wody i mleka | - |
Gorąca czekolada z czekolady 60% śmietanki i mleka | - |
Herbata czarna, czerwona, zielona, owocowa do wyboru | - |
Herbata lotników czarna z konfiturą różaną | - |